Om narcissisten..

Narcissisten har alltid rätt
kan inte göra fel
är alltid bäst på allt
talar mest bara om sig själv
kan aldrig erkänna fel
känner sig hotade av personer som de vet att är bättre på vissa saker än de själva, men det kan de ju ALDRIG erkänna.
blir genast aggressiv om den känner sig hotad
är omöjliga att diskutera med eftersom ingen annan ju kan ha rätt, och olika åsikter existerar ju inte för narcissisten har har ju ALLTID rätt.
förstår inte sympati eller empati och förstår inte att alla mäniskor inte fungerar på samma sätt som de själva.

Jag kan lova att det är otroligt jobbigt att leva nära narcissister. Allt fungerar okej så länge som man låter narcissisten hålla sig själv i centrum hela tiden och bara tänka på sig själv och bestämma allt om alla. Men man hör ju redan på hur det låter att det är ohållbart i längden att alltid måsta anpassa sig efter samma person utan att aldrig få tänka eller göra någonting för sig själv. Genast som man säger emot eller försöker diskutera någon liten sak blir det bara bråk och det slutar mad att man själv ger efter och känner sig nedtryckt i skorna eftersom narcissisten alltid är envisare, kan inte ta emot argument och kan aldrig ge efter för de kan ju inte ha fel. Man kan heller aldrig tala om sina egna problem men en narcissist, för de kan inte sätta sig in i hur andra känner. De bara nedvärderar allt och börjar tala om sina egna problem istället som ju naturligtvis är mycket värre.

Enda sättet att "bota" en narcissist är genom terapi. Men då måste de ju först medge att de har brister och inte är perfekta, och det kan de ju förstås aldrig göra...
Så VÄLDIGT få narcissister blir nånsin bättre mänskor.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0